Da li je i Vašem djetetu potrebno osiguranje?

Kao i svaki roditelj, sigurno se pitate kako da djetetu obezbijedite najbolje obrazovanje? Kako da mu pomognete da se osamostali? Kako da mu priuštite dragocjen poklon za vjenčanje ili novi automobil nakon završetka školovanja? Nemoguće je znati šta se sve može desiti do vremena kada krenu na fakultet ili kada budu htjeli zasnovati vlastitu porodicu, pa su štednja i ulaganje u budućnost djeteta najpouzdaniji načini za sretno i sigurno odrastanje.

Mnogi roditelji ne razmišljaju o polisama dječijeg osiguranja budući da je pomisao da bi se djetetu ili njima nešto moglo desiti uvijek neugodna, te je i nesvjesno potiskuju. Zato je odmah na početku potrebno naglasiti - da dječije osiguranje nije uobičajena polisa životnog ili zdravstvenog osiguranja, te da ustvari predstavlja štednju za budućnost vašeg djeteta.

Koliko je ova vrsta štednje odgovarajuća za Vas i Vaše dijete i šta su njene prednosti?

sigurna budućnost djeteta

Pitanje osiguranja djeteta već neko vrijeme uzrokuje javnu raspravu, te su se njime u poslovnim medijima bavili mnogi finansijski savjetnici i stručnjaci. Neki kritičari navode da postoje drugi načini kako osigurati budućnost svog djeteta, dok se većina slaže s činjenicom kako je upravo polisa dječijeg osiguranja idealna ukoliko želite da vaše dijete u samostalan život uđe s prethodno osiguranom sumom novca koju može iskoristiti za školarinu, kupovinu prvog stana ili automobila.

Pitanjem dječijeg osiguranja nedavno se pozabavio i poznati magazin Forbes čiji su stručnjaci pokušali dati odgovore na najčešća pitanja i dileme kada se radi o ovim polisama.

Prema Forbesu, ovo su 'zlatni savjeti' koje bi trebali uzeti u obzir prije nego ugovorite polisu dječjeg osiguranja:

  • Provjerite stanje Vaših finansija

Stručnjaci savjetuju da prije ugovaranja polise, prvo provjerite svoju finansijsku situaciju, ali i druge polise kako bi bili sigurni da ste osigurani od većih rizika. Prvenstveno mislite na dijete!

  • 'Planirajte pametno' za cijelu porodicu

Provjerite još jednom šta tačno pokrivaju Vaše dosad ugovorene polise kada se radi o članovima Vaše porodice te pokušajte odmjeriti dobrobiti u odnosu na uloženi novac i period.

  • Potražite pomoć stručnjaka

Ako niste sigurni u šta se upuštate, potražite savjet finansijskog stručnjaka ili zaposlenika osiguravajuće kuće koji vam mogu pomoći da napravite plan po kojem ćete najbolje iskoristiti uloženi novac i ugovoriti polisu prema Vašim mogućnostima.

Šta je dječije osiguranje i šta njime možemo ostvariti?

Moderne polise dječijeg osiguranja i štednje obuhvataju niz pogodnosti, a konačni rezultat je ljepša i lakša budućnost djeteta što je svakako prioritet svakog roditelja.

Dječije osiguranje može biti odgovor na mnogobrojna pitanja o dječijoj sigurnosti i budućnosti, bez obzira na to i da li ste djetetu roditelji, staratelji ili bliski rođaci.

Dodatno, dječije osiguranje nije samo klasična štednja, već predstavlja neku vrstu finansijske sigurnosti djeteta u trenutku kada ono odluči da se osamostali.

Naravno, kao i prije ugovaranja svake polise, budući osiguranici se obično pitaju koliko će novca trebati izdvajati, kad će dijete moći iskoristiti ušteđeni novac, ali i neke manje ugodne stvari kao što je pitanje šta će se desiti s polisom ukoliko se ugovaraču osiguranja desi ono najgore.

Budi osiguran uz UNIQO kišobran! UNIQO brine #ZaSvakoDijete u BiH!

UNIQA osiguranje u BiH u svojoj ponudi ima i UNIQO dječije osiguranje kojim možete ostvariti mnogobrojne pogodnosti za budućnost svog djeteta, s minimalnom godišnjom premijom već od 500 KM. UNIQO dječije osiguranje se može zaključiti u trajanju od 5 do 25 godina u zavisnosti od pristupne dobi djeteta i ugovarača, a više informacija o polisi možete saznati u našoj brošuri ili jednostavnim slanjem upita putem kontakt forme UNIQA osiguranja.

Uz UNIQO dječije osiguranje moguće je ugovoriti i dopunsko osiguranje od nezgode, a kao posebna pogodnost tu je i nagrada za Vašeg odlikaša kojeg UNIQO nagrađuje sa 3% od osigurane sume.

Poklonite sigurnost Vašem djetetu već danas, a uz polisu UNIQO Vam poklanja dječiji kišobran!

Želite ponudu?

Mi ćemo za vas izračunati cijenu polise i dostaviti ponudu u najkraćem roku. Molimo vas ispunite polja u nastavku:

ISTAKNUTI PROIZVODI
UniCare

Ovim osiguranjem umanjujemo posljedice teških bolesti ili smrti. U slučaju teške bolesti, osiguraniku se isplaćuje polovina osigurane sume, ali osiguranje se ne prekida. Ako se osiguranik ne razboli za vrijeme trajanja osiguranja, isplaćuje mu se 55% iznosa premije.

UNIQO

Niko ne može sa sigurnošću predvidjeti budućnost svog djeteta, ali možete već sada učiniti da budućnost bude ljepša i lakša. UNIQO dječije životno osiguranje omogućit će Vašem djetetu bolje obrazovanje ili podršku kada odluči da se osamostali.

Bezbrižno u novu školsku godinu: 6 korisnih savjeta za roditelje

Nova školska godina najviše uzbuđenja i emocija donosi prvačićima i njihovim roditeljima. Kako bi prvi školski dani prošli u pozitivnoj atmosferi, a Vaše dijete što bezbrižnije krenulo u novo poglavlje života, donosimo šest korisnih savjeta za roditelje svakog prvačića.

Pet najvećih nedoumica o životnom osiguranju

Kako postajemo stariji, zasnivamo porodicu, počinjemo raditi, shvatamo da je životno osiguranje realna potreba i jedan od temelja dobrog finansijskog plana. Važno je znati da životno osiguranje nije nedostižno i da uz redovna primanja nema opravdanja da ga ne ugovorimo na vrijeme.

6 najčešćih finansijskih grešaka koje činimo u mladosti

Nije bogatstvo samo iznos na bankovnom računu ili imovina koju posjedujemo, nego i svakodnevne finansijske odluke. Kako bi izbjegli pogrešne odluke i dali odgovor na pitanje kako pametno postupati s novcem, donosimo pregled 6 najčešćih finansijskih grešaka koje činimo tokom života

Devet jednostavnih načina: Kako uštediti novac?

Prvi korak je uvijek težak, pa tako i kad počnemo štediti, te je prije samog početka štednje neophodno planirati i to dugoročno. Donosimo Vam devet jednostavnih načina kako uštediti novac bez velikih odricanja. Štedimo za budućnost svojih najdražih!

Da li mi je potrebno životno osiguranje?
Svi dobro znamo da je u mladosti život najbezbrižniji te da se tad posebno ne zamaramo budućnošću, kupovinom stana, visinom penzije ili kvalitetom života u kasnoj životnoj dobi. Ipak kako sazrijevamo, prioriteti se mijenjaju, a tako i naš stavovi. Pročitajte sve o dobrobitima životnog osiguranja. 
Vodič za roditelje: Šta Vaša djeca rade na internetu?

Pravilna briga o djeci podrazumijeva i sigurnost djece na internetu jer navike i komunikacija koju dijete vodi online može uveliko utjecati na dječje ponašanje i njegovu budućnost, posebno kada govorimo o samopouzdanju i uspostavljanju kvalitetnih odnosa sa ...

Kako provesti školski raspust?

Ako planine nisu vaš prvi izbor, tokom raspusta se sa djecom možete zabaviti i u gradu. To može biti neki sport ili druge aktivnosti za koje dijete nema vremena tokom školske godine. Postoje mnogi načini kako da djecu zabavite i održite aktivnom tokom zime.

Pretreniranost

Kako u životu tako i u sportu perfekcionizam ima svoje prednosti, ali i nedostatke. Ako krenemo od prednosti, tu svakako spadaju motivacija, marljiv rad, posvećenost rezultatima, te želja za učenjem i ličnim razvojem. Međutim nedostataka ima više.

Životni ciljevi

Postavljanju životnih ciljeva treba pristupiti na uravnotežen i balansiran način. Ako postavite nerealne i neostarive ciljeve, oni postaju izvor frustracija i nezadovoljstva, jer zacrtane ciljeve ne ostvarujete u relanom vremnu i dolazi do gubitka motivacije.

Životne odluke

Odluke koje donosimo na putu do ostvarivanja životnih ciljeva su naše, ali ne i samo naše. Bez obzira koje smo ciljeve postavili, kakva očekivanja imamo, da li su ona realna ili nerealna, kvalitet našeg života zavisi od našeg zdravlja i od dragih ljudi koji nas okružuju.

Korištenje tableta

Svjedoci smo ubrzanog tehnološkog napretka, stalni smo korisnici interneta, raznih društvenih mreža, pristupa nemjerljivom broju informacija koje su nam svakodnevno dostupne. Vodite li dnevnik o vremenu koje provedete na spravama poput mobitela, tableta ili računara?